logo

Blog



Blog

12 >>

Grilovacia sezóna. Tipy na úspešnú grilovačku!
Grilovacia sezóna. Tipy na úspešnú grilovačku!
Grilovať možno od skorej jari do neskorej jesene. Keďže kuracie stehienka, krídelka či prsia sú obľúbeným mäsom na grilovanie, rozhodli sme sa vám ponúknuť zopár tipov, aby boli ešte chutnejšie a celá akcia sa vydarila. Nech sa páči, čítajte.
Čítaj ďalej


Zdravé mäso pre deti nájdete v TOP-Farm Topoľnica
Zdravé mäso pre deti nájdete v TOP-Farm Topoľnica
20.4.2021 18:45
Každá mamička chce pre svoje dieťa to najlepšie. V súvislosti s výživovou sa vynára otázka, či by deti vôbec mali jesť mäso, koľko, odkedy a aké. Odpovede nájdete v nasledujúcom článku, spolu s tipmi ako ho pre ne zdravo, chutne a lákavo pripraviť.
Čítaj ďalej


Rastlinné tuky verzus živočíšna masť
Rastlinné tuky verzus živočíšna masť
Na klasickú bravčovú, kačaciu alebo husaciu masť nedali naši predkovia dopustiť. Niekedy v druhej polovici minulého storočia sa však dostala na zoznam nezdravých potravín a začal sa preceňovať význam niektorých rastlinných olejov. Skutočne sa musíme masti obávať?
Čítaj ďalej


V minulosti delikatesou, dnes nezdravou pochúťkou? Nie je paštéta ako paštéta!
V minulosti delikatesou, dnes nezdravou pochúťkou? Nie je paštéta ako paštéta!
21.3.2021 10:54
Do kameňa vytesané už okolo r. 1700 pred narodením Krista – nie je reč o desiatich prikázaniach, ale o prvých písomne sprostredkovaných receptoch na výrobu paštéty. Receptúru, v tom čase zjavne obľúbenej pochúťky, zaznamenali pre potomkov Sumeri pomocou klinového písma.
Čítaj ďalej


Kulinárske tipy na prípravu hydiny
Kulinárske tipy na prípravu hydiny
25.2.2021 18:04
Rodinná grilovačka alebo nedeľný obed – to všetko môže chutiť ešte lepšie, ak sa inšpirujete našimi tipmi, ako pripraviť jemné, chrumkavé a šťavnaté mäso z hydiny. Váš kuchársky úspech začína výberom kvalitného mäsa, a následne závisí od techniky spracovania.
Čítaj ďalej


Všetko o slepačej polievke. Je skutočne všeliekom?
Všetko o slepačej polievke. Je skutočne všeliekom?
17.2.2021 19:06
Slepačia polievka sa odjakživa považuje za prostriedok na posilnenie imunity v čase choroby a pripisujú sa jej rôzne liečivé účinky. Dokonca sa pri nej stretávame s označením „židovský penicilín“. S rôznymi obmenami ju poznajú ľudia na celom svete.
Čítaj ďalej


Tipy ohľadom manipulácie s hydinovým mäsom
Tipy ohľadom manipulácie s hydinovým mäsom
1.2.2021 18:23
Aj vy zvyknete pred tepelnou prípravou hydinu umývať? Robíte chybu, ktorá sa môže negatívne prejaviť na vašom tráviacom systéme a celkovom zdraví. Prečo je to tak, a aké sú ďalšie zásady bezpečného zaobchádzania s hydinovým mäsom, sa dozviete v tomto blogu.
Čítaj ďalej


Tipy, na čo dohliadnuť pri kúpe hydinového mäsa
Tipy, na čo dohliadnuť pri kúpe hydinového mäsa
21.1.2021 18:31
Hydinové mäso sa pokladá za najzdravšie – ľahko stráviteľné, s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom tuku. Napriek tomu jeho zdravotná nezávadnosť, výživové hodnoty a chuť závisia od viacerých faktorov – celkovej kvality a čerstvosti. A preto si pri kúpe hydiny všímajte nasledujúce znaky.
Čítaj ďalej


5 najlepších receptov na vianočné kurča
5 najlepších receptov na vianočné kurča
18.12.2020 09:10
Výnimočné chvíle si vyžadujú výnimočné jedlo. Na vianočných stoloch by okrem kapra či rezňov nemalo chýbať ani kuracie mäso. Tiež si nevieme predstaviť Vianoce bez vôní citrusov, jabĺk, hrozienok, škorice či rozmarínu, ktorého aróma pripomína borovicové ihličie. Zhrnuli sme pre vás top recepty na prípravu kuracieho mäsa s typicky vianočnými ingredienciami a prílohami.
Čítaj ďalej


Tipy k uskladneniu, zamrazovaniu a rozmrazovaniu hydiny
Tipy k uskladneniu, zamrazovaniu a rozmrazovaniu hydiny
12.12.2020 17:59
Je celkom bežné a prirodzené robiť si zásoby jedla na dva týždne dopredu. Niektoré potraviny, vrátane hydinového mäsa, vám pri správnom skladovaní vydržia oveľa dlhšie. Na čo dbať, ak chcete aj po čase konzumovať kvalitné – zdravotne a chuťovo nezávadné mäso z hydiny?
Čítaj ďalej


Raňajkuj ako kráľ – prečo sú raňajky najdôležitejšie jedlo dňa
Raňajkuj ako kráľ – prečo sú raňajky najdôležitejšie jedlo dňa
26.11.2020 10:06
Názory, či sú alebo nie sú raňajky dôležité, sa rôznia. No väčšina odborníkov má v tom jasno. Ľudia, ktorí pravidelne raňajkujú, dlhšie žijú, netrpia nadváhou, majú lepšiu náladu, sú telesne a psychicky zdravší a výkonnejší. Raňajky dokonca zvyšujú chuť na šport a môžu znížiť chuť na sladké, mastné, alkohol či cigaretu. A aj keď na ne nemáte čas, ...
Čítaj ďalej


Image in photogallery
Toto ste o kuracom mäse možno nevedeli. Zaujímavosti, mýty a fakty
16.11.2020 11:32
Kura domáca pochádza z Juhovýchodnej Ázie, domestikovanou, resp. zdomácnenou sa stala „skrotením“ divej kury bankivskej asi pred 8000 rokmi na území dnešného Thajska a Vietnamu.
Čítaj ďalej



12 >>



Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies