Valentínsky deň je časom, kedy môžeme oslavovať lásku a romantiku. A čo môže byť romantického viac, ako spoločne si vychutnať výnimočné jedlo? Veríme, že láska naozaj ide cez žalúdok, a preto sme pre vás pripravili romantické menu na Valentína, ktoré vás a vášho partnera určite poteší. V tomto článku vám predstavíme tri skvelé recepty - jeden na kuracie mäso, jeden na morčacie mäso a jeden na kačacie mäso. Takže vyberte si podľa svojich preferencií a rozžiarite Valentínsku noc.
Potrebujete:
- 2 kuracie prsia
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžička čerstvej nasekanej tymiánu
- 1 lyžička čerstvej nasekanej šalvie
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. Kuracie prsia očistite, osoľte a okoreňte čiernym korením.
2. Rozohrejte maslo na panvici a pridajte nasekaný cesnak, tymián a šalviu. Smažte pár minút, kým cesnak nezjemnie.
3. Pridajte kuracie mäso na panvicu a smažte ho z oboch strán, kým nebude zlatohnedé a prepečené.
4. Pridajte petržlenovú vňať a nechajte ju krátko podusiť.
5. Podávajte s vašou obľúbenou prílohou a nezabudnite na romantickú atmosféru!
Potrebujete:
- 2 morčacie prsia
- 1/2 šálky pomarančového džúsu
- 1/4 šálky medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice octu
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
1. Morčacie prsia očistite , osoľte a okoreňte podľa chuti.
2. Rozmiešajte pomarančový džús, med, sójovú omáčku a ocot v mise.
3. Rozohrejte olivový olej na panvici a smažte morčacie mäso z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prepečené.
4. Znížte teplotu a pridajte glazúru. Nechajte ju pomaly zahustieť alespoň 10 minút.
5. Podávajte s čerstvou zeleninou a šťavnatým vínom.
Nemusíte sa báť ani v tom prípade, ak nie ste profsionálna šéfkuchárka v kuchyni. Aj pre takéto prípady máme totiž v ponuke rôzne zavárané mäsá, ktoré Vám v značnej miere uľahčia robotu. Napr. kuracie, morčacie či hovädzio mäso vo vlastnej šťave, ktoré môžete použiť ako základ pre hotové jedlá, ale máme tiež aj kačacie či morčacie mäso s omáčkou čučoriedkovou či krémovou syrovou, pre menej zručné gazdinky.
Potrebujete:
- 2 kačacie stehná
- 1 šálka malín
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica balzamikového octu
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
1. Kačacie stehná očistite, osoľte a okoreňte podľa chuti.
2. Kačacie mäso pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celsia približne 30 - 40 minút, kým nebudú dobre prepečené.
3. V menšom hrnci zahrejte med a balzamikový ocot. Pridajte maliny a nechajte ich rozpustiť.
4. Omáčku preceďte cez sitko, aby ste odstránili semená.
5. Kačacie stehná podávajte s malinovou omáčkou a zvoľte si vhodnú prílohu.
S týmto romantickým menu na Valentína určite získate srdce vášho partnera. Nezabudnite na kvalitné víno, romantickú hudbu a príjemnú atmosféru, ktorá ešte viac umocní túto špeciálnu príležitosť. Čo je dôležité, vaša láska sa bude odzrkadľovať nielen vo vašich slovách a gestách, ale aj v jedle, ktoré pripravíte pre svojho milovaného.