logo

Blog

<<  5/76 >>

Kuracia pečeň na rôzne spôsoby

https://www.top-farm.sk/

Kuracia pečienka je obľúbenou ingredienciou v mnohých kuchyniach po celom svete. Je bohatá na živiny, obsahuje veľa železa, vitamínu A a ďalších dôležitých živín. Existuje mnoho spôsobov, ako ju pripraviť, aby sa dosiahla rôznorodosť chutí a textúr. Pozrime sa na niekoľko obľúbených metód prípravy kuracej pečene.

1. Kuracia pečeň na cibuľke

Jednoduchý a klasický recept, ktorý zvýrazňuje prirodzenú chuť pečene.

Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečene
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie
- olej na smaženie
Postup:
1. Očistite pečeň od prebytočného tuku a žíl, nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu.
3. Keď cibuľa začne karamelizovať, pridajte nasekaný cesnak.
4. Pridajte kuraciu pečeň a smažte, kým sa nezmení farba na zlatohnedú.
5. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Podávajte s čerstvým chlebom alebo zemiakmi.

2. Paštéta z kuracej pečene

Paštéta je skvelou pochúťkou na raňajky či občerstvenie.

Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečene
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g masla
- 50 ml smotany
- soľ, korenie, muškátový oriešok
Postup:
1. Na panvici rozohrejte polovicu masla a osmažte cibuľu do zlatista.
2. Pridajte cesnak a kuraciu pečeň, smažte do mäkka.
3. Osoľte, okoreňte a pridajte muškátový oriešok.
4. Všetko zmiešajte v mixéri spolu so smotanou a zvyšným maslom do hladkej konzistencie.
5. Paštétu nechajte vychladnúť a podávajte s chlebom alebo bagetou.

Už hotové poctivé paštéty nájdete aj v našej ponuke, ktoré chutia ako domáce, sú bez emulgátorov a lepku. Paštéta z kuracích pečienok, z bravčovej alebo kačacej pečene, z kuracieho, morčacieho alebo kačacieho mäsa, pre ozajstných gurmánov máme v ponuke aj paštéty doplnené slivkami, brusnicami, pečenými gaštanmi či tokajským vínom.

3. Kuracia pečeň na víne

Pre sofistikovanejší chuťový zážitok skúste pripraviť pečeň na víne.

Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečene
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml červeného vína
- 50 g masla
- soľ, korenie, tymián
Postup:
1. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.
2. Keď je cibuľa mäkká, pridajte nasekaný cesnak a kuraciu pečeň.
3. Po niekoľkých minútach pridajte červené víno a tymián.
4. Varte na strednom ohni, kým sa víno neodparí a pečeň nebude mäkká.
5. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Podávajte s ryžou alebo cestovinami.

4. Kuracia pečeň so slaninou a jablkami

Tento recept prináša zaujímavú kombináciu sladkých a slaných chutí.

Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečene
- 100 g slaniny
- 2 jablká
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
Postup:
1. Slaninu nakrájajte na malé kúsky a osmažte ju na panvici do chrumkava.
2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, smažte do mäkka.
3. Pridajte na plátky nakrájané jablká a kuraciu pečeň.
4. Varte, kým jablká nezmäknú a pečeň nie je hotová.
5. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Podávajte s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou.

Tieto recepty ponúkajú rôzne spôsoby, ako si môžete vychutnať kuraciu pečeň. Či už preferujete jednoduché jedlá alebo hľadáte sofistikovanejšie kombinácie, kuracia pečeň je všestrannou a chutnou ingredienciou, ktorú stojí za to zahrnúť do svojho jedálnička.

Pozrite si produkty, ktoré sme vybrali pre Vás...


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email 

<<  5/76 >>



Nastavenie súborov cookies
Na fungovanie našej webovej stránky používame nevyhnutné cookies (essential cookies) umožňujúce realizovať základné funkcionality webovej stránky. Tieto cookies môžete zakázať zmenou nastavení Vášho internetového prehliadača, čo však môže ovplyvniť fungovanie webovej stránky. Radi by sme tiež využívali dobrovoľné cookies (non-essential), ktoré nám pomôžu zlepšiť fungovanie našej webovej stránky. Pre ich povolenie, prosím, odkliknite súhlas.
Ochrana osobných údajov  |  Informácie o cookies
Súhlasím Prispôsobiť Odmietnuť
<Naspäť
Podrobné nastavenie cookies
Súbory cookie používame na zabezpečenie základných funkcií stránky a na zlepšenie vášho používateľského zážitku. Svoj súhlas pre každú kategóriu môžete kedykoľvek zmeniť.
<Nevyhnutné cookies
 
Technické súbory cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie našej webovej stránky. Tieto sa využívajú najmä na uchovávanie Vašich produktov v košíku, zobrazovanie obľúbených výrobkov, nastavenie Vašich preferencií a nákupného procesu. Pre využívanie technických cookies nepožadujeme Váš súhlas, ale spracúvame ich na základe nášho oprávneného záujmu. Váš prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo Vás upozorňoval na takéto súbory. V takom prípade však nemusia niektoré časti našej webovej stránky správne fungovať.
<Analytické cookies
 
Analytické cookies nám umožňujú meranie výkonu a počet návštev našej webovej stránky.
<Marketingové cookies
 
Marketingové cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami na prispôsobenie zobrazovaných reklám tak, aby pre vás boli čo najzaujímavejšie.
Povoliť všetky Povoliť zvolené Odmietnuť
Uložiť Odmietnuť