logo

Blog



Blog

123 >>

Image in photogallery
Pochutiny pre dlhovekosť
21.7.2021 15:38
Ako sa dožiť vysokého veku? Základom dlhovekosti je záujem o svoje telo a zdravie - dostatok pohybu a spánku, plnohodnotný relax a striedme stravovanie. Dôležitý je nielen pravidelný príjem jedla päťkrát denne v primeranom množstve, ale aj výber konkrétnych druhov potravín.
Čítaj ďalej


Image in photogallery
Ako pripraviť šťavnatý steak
20.7.2021 11:17
Aj vy patríte k milovníkom kuracieho mäsa? Chutí vám varené, dusené, pečené i grilované kurča, no blahom sa rozplyniete najmä pri predstave nad šťavnatým steakom? Tu je niekoľko tipov, ako si šťavnatý steak pripraviť.
Čítaj ďalej


Image in photogallery
Tieto prílohy ku grilovanému mäsu si zamilujete
30.6.2021 10:44
Jednou z najpríjemnejších letných aktivít je záhradná grilovačka v kruhu priateľov a rodiny. Grilovacia sezóna ani zďaleka nekončí... Ak aj vám dochádzajú nápady, čím spestriť kulinársku ponuku, najbližšie skúste prekvapiť týmito chutnými prílohami k mäsu.
Čítaj ďalej


Image in photogallery
Usporiadanie jedla v chladničke: Takto vám potraviny vydržia ešte dlhšie
17.6.2021 11:49
Jogurt, syr, kuracie stehná, paradajky, papriky,.... Aj vy vykladáte nákup do chladničky bez rozmyslenia? Takýto postup síce šetrí čas, ale nemusí prospievať potravinám. Chladnička je rozdelená do viacerých teplotných zón, pričom každá zóna je určená pre iný typ potravín.
Čítaj ďalej


Na druhu a spôsobe prípravy mäsa záleží: Fit do plaviek za pár týždňov
Na druhu a spôsobe prípravy mäsa záleží: Fit do plaviek za pár týždňov
1.6.2021 10:20
S prichádzajúcim letom prichádza čas kúpalísk a pravdepodobne sa nám nepodarí vyhnúť okolitým pohľadom na našu postavu v plavkách. Potrebujete zhodiť pár zbytočných kilogramov? Upravte svoj jedálniček podľa množstva kalórií, ktoré obsahujú jednotlivé druhy mias a v závislosti od spôsobu ich tepelnej úpravy.
Čítaj ďalej


6 presvedčivých dôvodov, prečo si obľúbiť práve hydinové mäso
6 presvedčivých dôvodov, prečo si obľúbiť práve hydinové mäso
24.5.2021 09:30
Pokúsili sme sa na jednom mieste zhrnúť čo najviac predností hydiny oproti iným druhom mias. Ten, kto uprednostňuje konzumáciu hydinového mäsa, robí niečo dobré nielen pre seba, ale aj pre celú spoločnosť, resp. menej zaťažuje našu planétu.
Čítaj ďalej


Grilovacia sezóna. Tipy na úspešnú grilovačku!
Grilovacia sezóna. Tipy na úspešnú grilovačku!
Grilovať možno od skorej jari do neskorej jesene. Keďže kuracie stehienka, krídelka či prsia sú obľúbeným mäsom na grilovanie, rozhodli sme sa vám ponúknuť zopár tipov, aby boli ešte chutnejšie a celá akcia sa vydarila. Nech sa páči, čítajte.
Čítaj ďalej


Zdravé mäso pre deti nájdete v TOP-Farm Topoľnica
Zdravé mäso pre deti nájdete v TOP-Farm Topoľnica
20.4.2021 18:45
Každá mamička chce pre svoje dieťa to najlepšie. V súvislosti s výživovou sa vynára otázka, či by deti vôbec mali jesť mäso, koľko, odkedy a aké. Odpovede nájdete v nasledujúcom článku, spolu s tipmi ako ho pre ne zdravo, chutne a lákavo pripraviť.
Čítaj ďalej


Rastlinné tuky verzus živočíšna masť
Rastlinné tuky verzus živočíšna masť
Na klasickú bravčovú, kačaciu alebo husaciu masť nedali naši predkovia dopustiť. Niekedy v druhej polovici minulého storočia sa však dostala na zoznam nezdravých potravín a začal sa preceňovať význam niektorých rastlinných olejov. Skutočne sa musíme masti obávať?
Čítaj ďalej


V minulosti delikatesou, dnes nezdravou pochúťkou? Nie je paštéta ako paštéta!
V minulosti delikatesou, dnes nezdravou pochúťkou? Nie je paštéta ako paštéta!
21.3.2021 10:54
Do kameňa vytesané už okolo r. 1700 pred narodením Krista – nie je reč o desiatich prikázaniach, ale o prvých písomne sprostredkovaných receptoch na výrobu paštéty. Receptúru, v tom čase zjavne obľúbenej pochúťky, zaznamenali pre potomkov Sumeri pomocou klinového písma.
Čítaj ďalej


Kulinárske tipy na prípravu hydiny
Kulinárske tipy na prípravu hydiny
25.2.2021 18:04
Rodinná grilovačka alebo nedeľný obed – to všetko môže chutiť ešte lepšie, ak sa inšpirujete našimi tipmi, ako pripraviť jemné, chrumkavé a šťavnaté mäso z hydiny. Váš kuchársky úspech začína výberom kvalitného mäsa, a následne závisí od techniky spracovania.
Čítaj ďalej


Všetko o slepačej polievke. Je skutočne všeliekom?
Všetko o slepačej polievke. Je skutočne všeliekom?
17.2.2021 19:06
Slepačia polievka sa odjakživa považuje za prostriedok na posilnenie imunity v čase choroby a pripisujú sa jej rôzne liečivé účinky. Dokonca sa pri nej stretávame s označením „židovský penicilín“. S rôznymi obmenami ju poznajú ľudia na celom svete.
Čítaj ďalej



123 >>



Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies