logo
Nákupný košík

objednavky@top-farm.sk    •    top-farm@top-farm.sk    •   
Oddelovac
Hlavné menu


Rozvoz hydiny 0918-666-909, 0918-666-969 alebo 0905-888-535
<<  5/8 >>

Najzdravšie mäso? Pripravili sme pre vás stručný prehľad

6.10.2017 14:23

Najzdravšie mäso? Pripravili sme pre vás stručný prehľad

Ktorý druh mäsa je najzdravší? Pripravili sme pre vás prehľad nutričných hodnôt jednotlivých druhov mäsa a zistili, ktoré mäso je najzdravšie. Ak patríte k tým jedincom, ktorí majú mäso na tanieri každý deň, zvýšte pozornosť. Na trhu máme niekoľko druhov mäsa a každé sa vyznačuje inou chuťou a výživovými hodnotami. Ako si však vybrať tak, aby vám porcia chutila, doplnila vaše telo o potrebné proteíny a nebola škodlivá? Čítajte ďalej.
 

Najzdravšie mäso je morčacie, kuracie a rybacie

Kuracie, slepačie a morčacie mäso patrí medzi najchudšie

Vo svete patrí kuracie medzi najčastejšie konzumované mäso. Je to aj z toho dôvodu, že pre príklad, kuracie prsia majú na 100 gramov až 22 gramov proteínu a iba 1,2 gramu tuku. Ide o obľúbené mäso športovcov, ktorí chcú, aby im rástla svalová hmota. Kuracie mäso sa teda považuje za zdravé mäso. Dajte si však záležať na tom, odkiaľ pochádza a v akých podmienkach bolo chované. Ešte viac ako kuracie, morčacie mäso patrí medzi najzdravšie. Je veľmi ľahko stráviteľné a obsahuje minimum tuku.

 

Zdravé mäso

 

Králiky a ryby konzumujeme menej. Losos je najzdravšia ryba.

Menej konzumované králiky sú tiež zdravé a ľahko stráviteľné s nízkym obsahom cholesterolu. Pozornosť však chceme upriamiť na konzumáciu rýb, ktoré patria tiež medzi veľmi zdravé mäso práve pre vysoký obsah omega-3 mastných kyselín. Za najzdravšiu rybu považujeme lososa. Avšak, nepreháňajte to s konzumáciou bahenných rýb, ako je kapor. V ich tele bývajú často nahromadené dopadové a toxické látky.

 

Bravčové mäso a hovädzie mäso nepatrí na tanier každý deň

Čo však nezdravé mäso? Bravčové nepatrí medzi pre vysoký obsah tuku medzi druh mäsa, ktorý by sme vám odporúčali jesť každý deň. Neprospieva nášmu cievnemu systému a môže spôsobiť vznik rakoviny. Naopak, hovädzie stojí za zmienku. Nízky obsah tuku a vysoký obsah bielkovín ho zaraďujú opäť medzi obľúbené mäso športovcov. Pozornosť by sme však chceli upriamiť na pôvod hovädzieho mäsa a jeho vek. Ide o staršie mäso v ktorom sa počas chovu dobytka môžu nahromadiť škodlivé látky.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  5/8 >>





KDE KÚPIŤ
KONTAKT
Adesa, sídlo firmy:
TOP-Farm, spol s.r.o.
925 92, Topoľnica 309

IČO: 46958282
IČ DPH: SK2023678019

OBJEDNÁVKY
0918 666 909
0918 666 969
0905 888 535
OBJEDNAVKY@TOP-FARM.SK
TOP-FARM@TOP-FARM.SK
KONTAKTNÝ FORMULÁR

© Všetky práva vyhradené - www.top-farm.sk
Tvorba web stránok

TopfarmTopfarm
Všetky práva vyhradené - www.top-farm.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT
Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies