Ak neviete, aké jedlo na oslavu, máme pre vás tip. Čo tak pomaly pečená kačica? Hoci sa vám môže zdať trochu náročná na prípravu, zostavili sme pre vás niekoľko tipov, ako toto výnimočné jedlo na oslavu pripraviť a prekvapiť všetkých zúčastnených. Dobre upečená kačica chutí famózne a nepokazíte ňou žiadnu oslavu, či stretnutie. Prečítajte si náš recept na pomaly pečenú kačinu a zopár tipov navyše, aby vaša oslava dopadla na výbornú.
Recept na pomaly pečenú kačicu
Kačicu 24 hodín pred pečením naložme do misy so slanou vodou tak, aby nevytŕčala. Všeobecne sa odporúča použiť 60 gramov soli na jeden liter. Na druhý deň mäso vyberte, osušte a potrite zmesou medu a mlieka. Ak je kačica väčšia, pečte ju dlhšie, no priebežne mäso kontrolujte, aby nevyschlo. Položte ju na pekáč chrbtom hore a približne 3,5kg kačicu pečte päť hodín pri teplote maximálne 125 stupňov. Po uplynutí tejto doby mäso z oboch strán dopečte pri teplote 220 stupňov, kým bude mať zlatistú a chrumkavú kožu.
Extra tipy ako upiecť kačicu:
Aké jedlo na oslavu? Pomaly pečenou kačicou hostí určite potešíte. Dbajte na to, aby bolo jedlo výrazne ochutené koreninami a aby mäso nepreschlo. To sa, žiaľ, stáva pomerne často. Najmä, keď kačicu nepodlejete alebo pečiete príliš dlho. Ku kačici nezabudnite servírovať červenú kapustu, knedle alebo varené zemiaky. V kombinácii s dobrým vínom pripravíte pre vašich hostí oslavu, na ktorú len tak nezabudnú. Predsa len, láska ide cez žalúdok.