logo

Blog

<<  72/76 >>

Aké jedlo na oslavu? Pomaly pečená kačica prekvapí

3.11.2020 13:57

https://www.top-farm.sk/

Ak neviete, aké jedlo na oslavu, máme pre vás tip. Čo tak pomaly pečená kačica? Hoci sa vám môže zdať trochu náročná na prípravu, zostavili sme pre vás niekoľko tipov, ako toto výnimočné jedlo na oslavu pripraviť a prekvapiť všetkých zúčastnených. Dobre upečená kačica chutí famózne a nepokazíte ňou žiadnu oslavu, či stretnutie. Prečítajte si náš recept na pomaly pečenú kačinu a zopár tipov navyše, aby vaša oslava dopadla na výbornú.

 

Ako upiecť kačicu?

Recept na pomaly pečenú kačicu

Kačicu 24 hodín pred pečením naložme do misy so slanou vodou tak, aby nevytŕčala. Všeobecne sa odporúča použiť 60 gramov soli na jeden liter. Na druhý deň mäso vyberte, osušte a potrite zmesou medu a mlieka. Ak je kačica väčšia, pečte ju dlhšie, no priebežne mäso kontrolujte, aby nevyschlo. Položte ju na pekáč chrbtom hore a približne 3,5kg kačicu pečte päť hodín pri teplote maximálne 125 stupňov. Po uplynutí tejto doby mäso z oboch strán dopečte pri teplote 220 stupňov, kým bude mať zlatistú a chrumkavú kožu.

 

Pecena kacica

 

Extra tipy ako upiecť kačicu:

  • Podlejte kačicu trochou vody, kým nepustí masť. Zabránite tak jej vysušeniu.
  • Mäso posypte kmínom, ktorý zvýrazní jeho chuť.
  • Ak radi experimentujete, vložte pred pečením do kačice surové jablká. Dodajú jej mierne sladkastú chuť.
  • Niektoré gazdiné odporúčajú ešte pred pečením obariť surovú kačicu vriacou vodou. Bude tak šťavnatejšia.

 

Aké jedlo na oslavu? Pomaly pečenou kačicou hostí určite potešíte. Dbajte na to, aby bolo jedlo výrazne ochutené koreninami a aby mäso nepreschlo. To sa, žiaľ, stáva pomerne často. Najmä, keď kačicu nepodlejete alebo pečiete príliš dlho. Ku kačici nezabudnite servírovať červenú kapustu, knedle alebo varené zemiaky. V kombinácii s dobrým vínom pripravíte pre vašich hostí oslavu, na ktorú len tak nezabudnú. Predsa len, láska ide cez žalúdok.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email 

Diskusia k článku

<<  72/76 >>



Nastavenie súborov cookies
Na fungovanie našej webovej stránky používame nevyhnutné cookies (essential cookies) umožňujúce realizovať základné funkcionality webovej stránky. Tieto cookies môžete zakázať zmenou nastavení Vášho internetového prehliadača, čo však môže ovplyvniť fungovanie webovej stránky. Radi by sme tiež využívali dobrovoľné cookies (non-essential), ktoré nám pomôžu zlepšiť fungovanie našej webovej stránky. Pre ich povolenie, prosím, odkliknite súhlas.
Ochrana osobných údajov  |  Informácie o cookies
Súhlasím Prispôsobiť Odmietnuť
<Naspäť
Podrobné nastavenie cookies
Súbory cookie používame na zabezpečenie základných funkcií stránky a na zlepšenie vášho používateľského zážitku. Svoj súhlas pre každú kategóriu môžete kedykoľvek zmeniť.
<Nevyhnutné cookies
 
Technické súbory cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie našej webovej stránky. Tieto sa využívajú najmä na uchovávanie Vašich produktov v košíku, zobrazovanie obľúbených výrobkov, nastavenie Vašich preferencií a nákupného procesu. Pre využívanie technických cookies nepožadujeme Váš súhlas, ale spracúvame ich na základe nášho oprávneného záujmu. Váš prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo Vás upozorňoval na takéto súbory. V takom prípade však nemusia niektoré časti našej webovej stránky správne fungovať.
<Analytické cookies
 
Analytické cookies nám umožňujú meranie výkonu a počet návštev našej webovej stránky.
<Marketingové cookies
 
Marketingové cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami na prispôsobenie zobrazovaných reklám tak, aby pre vás boli čo najzaujímavejšie.
Povoliť všetky Povoliť zvolené Odmietnuť
Uložiť Odmietnuť