Minútky gazdinkám uľahčujú život a šetria čas. Obzvlášť v letnom období poskytnú možnosť pripraviť večeru rýchlo a jednoducho, keď rodiny trávia oveľa viac času vonku. A minútky z čerstvej kuraciny so sezónnymi šalátmi sú v horúcom počasí ideálne – chutné, šťavnaté a ľahko stráviteľné.
Pokiaľ v lete trávite veľa času vonku a na prípravu večere vám nezostáva veľa času, vsaďte na minútky. TOP-Farm vám ponúka zdravé kuracie mäso, ktoré neobsahuje žiadne GMO a niekoľko skvelých receptov na jeho jednoduchú a rýchlu prípravu. Večera z domácej hydiny, ktorá je chovaná v tých najlepších hygienických podmienkach, iste ulahodí celej rodine – dospelým aj deťom.
Na grilovanú kuraciu pečienku so šampiňónmi budete potrebovať tieto suroviny: kuracia pečienka, čerstvé šampiňóny, šunka, mleté čierne korenie a soľ. Postup: pečienky opláchneme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme. Nakrájané vnútornosti, šampiňóny a menšie kúsky šunky striedavo napichneme na kovové ihlice, ktoré položíme na gril a grilujeme. Pokrm podávame s čerstvými nakrájanými uhorkami, paradajkami a paprikami.
Na kuracie steaky budete potrebovať: kuracie prsné rezne, korenie na grilovanie, olej a čerstvé bylinky podľa chuti. Kuracie rezne rozkrojíme na polovičky a trochu naklepeme. Ponoríme ich do misky s olejom a s korením, ktorú necháme postáť pár hodín v chladničke. Potom v rozpálenom oleji mäso opečieme z obidvoch strán - približne päť minút z každej strany. Na tanieri steaky ozdobíme čerstvými bylinkami a podávame s hlávkovým šalátom.
Na kuracie prsia v cestíčku budete potrebovať: kuracie prsia, hladkú múku, žĺtok, lyžicu vývaru, štipku prášku do pečiva, mleté čierne korenie a soľ. Kuracie prsia umyjeme, jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z ostatných surovín vypracujeme cestíčko, v ktorom mäso obalíme. Rezne vypražíme v horúcom oleji a podávame so zemiakovou kašou a s kvasenou sezónnou zeleninou.
Pokiaľ v letných horúčavách nemáte večer chuť na varené jedlá, pripravte rodine studenú večeru - obložené chlebíčky alebo čerstvé bagetky s rôznymi nátierkami. Paštéty z TOP-Farm majú vysoký obsah mäsa a sú vyrobené bez chemických prísad. Bravčová pečeňová paštéta obsahuje 77 % bravčového mäsa a paštéta z kuracích pečienok obsahuje 32% kuracieho mäsa a 24% kuracej pečene. Pokiaľ obľubujete pikantné večere, vsaďte na kačaciu nátierku s čili. V našom e-shope si každý môže vybrať paštéty bez é-čok podľa vlastnej chuti a preferencií.
A čím večeru zavŕšiť? Biele víno Feteasca Regala z vinárstva Šintavan sa vyznačuje skvelou vôňou a plnou chuťou. Navyše, odroda Pesecká leánka skrýva v sebe aj úžasne jemné marhuľové tóny. Sladkosť a kyslosť vína má harmonické prepojenie, preto sa hodí nielen k domácej hydine, ale aj k rybám. Nech sa páči, presvedčte sa sami! Stačí navštíviť náš e-shop a objednať si okrem zdravej kuraciny či chutných paštét aj lahodné biele vínko. Na zdravie!