Dobrému tráveniu lahodí kvalitná strava a pravidelná životospráva. Dôležité je, aby denný jedálny lístok obsahoval aj teplé tekuté pokrmy, ktoré neodmysliteľne patria do zdravej kuchyne. Výdatná polievka je základ stravovania, ktorý pohladí žalúdok.
Polievka nielen zasýti, ale aj zahreje. Človek vďaka polievke prijíma do tela aj dôležité tekutiny spolu s vitamínmi, minerálmi a ďalšími výživnými látkami, ktoré sú pre zdravie človeka nenahraditeľné. Sliepka, kohút či morka patria v slovenskej kuchyni medzi TOP suroviny, bez ktorých si väčšina rodín nevie nedeľný obed či menu na rodinnej oslave ani predstaviť.
Ako pripraviť dokonalý vývar? Tajomstvo dokonalého vývaru tkvie v kvalitných surovinách a v správnom technologickom postupe varenia. Z nášho e-shopu si môžete vybrať hydinu, ktorá neobsahuje žiadne GMO. Domáca hydina, ktorú si zakúpite v TOP-Farm, je kŕmená prirodzeným krmivom a je chovaná v tých najlepších hygienických podmienkach. Sliepky, kohúty a morky majú dostatok pohybu, čerstvého vzduchu a slnka. Vyrastajú v slušných podmienkach, preto majú zdravé, šťavnaté a lahodné mäso. Vývar z našej hydiny je vždy chutný a lahodný.
Je dávno potvrdené, že číry mäsový alebo zeleninový vývar patrí do jedálneho lístka aj tých gurmánov, ktorí si chcú udržať nielen dobré zdravie, ale aj štíhlu líniu. Tekutý pokrm možno podávať ako samostatný chod alebo ako pokrm pred hlavným jedlom. Vývar zo zdravého mäsa, zeleniny, korenín a iných ingrediencií, skvelo pripraví žalúdok na trávenie ďalšieho chodu – tuhej potravy. Či sa rozhodnete variť polievku číru alebo hustú, každú je možné uvariť s láskou a z kvalitných surovín z TOP-Farm.
Každý človek preferuje iný druh polievky, no každá správne uvarená polievka z kvalitných surovín z nášho e-shopu patrí do jedálnička racionálnej výživy. Či varíte vývar z hydiny a zeleniny alebo polievku krémovej konzistencie, pri tepelnej úprave mäsa sa vyhnite chemickým prísadám a nadmernému soleniu, ktoré do zdravej kuchyne nepatrí. Okrem čerstvej domácej hydiny a zeleniny, sú vítané bylinky a koreniny, ktoré vplývajú nielen na chuť pokrmu, ale aj na dobré trávenie. A ak chcete v akejkoľvek polievke zachovať čo najviac živín, žiadne ingrediencie nevarte dlhšie, než je to nevyhnutné.
Ak varíte gulášovú polievku, tú je možné zahustiť nielen zásmažkou alebo zátrepkou, ale aj postrúhanými zemiakmi a desiatovú polievku mäsovými guľôčkami. Zeleninové polievky môžete zahustiť rozšľahaným vajíčkom, detskou krupicou či ovsenými vločkami. Čo sa cestovín týka, ideálnymi cestovinami do vývarov sú celozrnné cestoviny. Okrem klasických pšeničných rezancov však možno siahnuť aj po cestovinách zo slnečnicovej, tekvicovej, mandľovej, ľanovej, ražnej, sezamovej či cícerovej múky. Prajeme vám dobrú chuť!