Rodinné oslavy upevňujú súdržnosť rodiny a k ním neodmysliteľne patrí nielen dobrá nálada, ale aj dobré jedlo. Medzi najlákavejšie pokrmy na takýchto stretnutiach patrí chutná domáca hydina, ktorú možno pripraviť na mnoho rôznych spôsobov.
Akému obedovému menu na rodinnej oslave dávate prednosť vy? Pokiaľ preferujete klasiku, skvelým tipom je pečená kačica s dusenou kapustou a s domácimi lokšami. Chutne uvarená kapusta a zemiaková lokša dodá pečenej kačacine neodolateľný šmrnc. V našom e-shope si môžete okrem kvalitného hydinového mäsa objednať aj domáce lokše, ktoré stačí len potrieť kačacou masťou a zohriať. Lokše neobsahujú žiadne konzervačné látky, sú balené po šesť kusov a skvelo zjednodušia prípravu každej rodinnej oslavy.
Na rodinnú oslavu si v našom e-shope môžete objednať tiež kačice Mulard, ktoré sa nazývajú husokačky, pretože ponúkajú luxusný gurmánsky zážitok v podobe veľkej pečienky foie gras. Pečienka foie gras sa hodí na každú slávnostnú príležitosť a možno ju pripraviť na rôzne spôsoby. Grilovaná pečienka skvelo chutí s brusnicovou, malinovou, višňovou alebo slivkovou omáčkou, tiež s omáčkou z červeného vína a karamelu. Mnohí gurmáni uprednostňujú grilovanú pečienku so sezónnymi šalátmi z čerstvej zeleniny alebo s chutnými ovocnými kompótmi. Slávnostné menu, samozrejme, treba vždy zostaviť podľa chutí, ktoré preferujú všetci stolujúci.
Pokiaľ rodina uprednostňuje dusenú hydinu, skvelým tipom na slávnostný obed je chutné kačacie mäso s hríbikmi. Na dusenú kačacinu s hríbikmi budete potrebovať: kačicu, hríby, cibuľu, maslo, múku, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, mleté čierne korenie a soľ. Postup je nasledovný: cibuľu nadrobno posekajte a speňte na masle, pridajte červenú papriku a mäso, pokrájané na kúsky. Všetko osoľte a spolu poduste vo vlastnej šťave. Potom pridajte paradajkový pretlak, očistené a pokrájané hríby, mleté čierne korenie a trochu vody. Na záver zmes poprášte múkou a po chvíli pokrm odstavte zo sporáka. Kačacinu s hríbmi podávajte s dusenou ryžou a s čerstvým hlávkovým šalátom.
Ak máte radšej domácu hydinu na zelenine, tu je ďalší skvelý recept. Na túto chutnú delikatesu budete potrebovať: kačicu, olej, cibuľu, mrkvu, hrášok, petržlenovú vňať, mletú červenú papriku, drvenú rascu a soľ. Postup je nasledovný: kačicu umyte a rozporciujte. Vo väčšej panvici opražte na oleji kúsky mäsa, ktoré potom vyberte. Do výpeku vložte nadrobno pokrájanú cibuľu a mrkvu, po chvíli vráťte kúsky mäsa späť. Zmes poprášte mletou červenou paprikou, osoľte, pridajte drvenú rascu, podlejte vodou a ďalej duste prikryté. Keď je všetko polomäkké, pridajte hrášok a zmes doduste. Kačacinu na zelenine podávajte so zemiakovou kašou a s kyslou kvasenou kapustou. TOP-Farm vám želá dobrú chuť!