Vianočné a novoročné sviatky sú za nami a s nimi aj prehýbajúce sa stoly s rôznymi dobrotami. Množstvo jedla a sladkostí sa však často odrazí nielen na postave, ale aj na zdraví. Nie vždy si totiž organizmus dokáže poradiť so všetkými tými pochúťkami, ktoré maškrtné jazýčky tak zbožňujú.
Pokiaľ sa v novom roku chcete zdravšie a diétnejšie stravovať, skvelým tipom sú jedlá z domácej hydiny. Kto má pár kilogramov navyše a kto potrebuje schudnúť, ten by mal vo svojom jedálnom lístku uprednostňovať kuracie a morčacie mäso. To obsahuje len zanedbateľné množstvo tuku, je veľmi diétne a ľahko stráviteľné. Kuracina a morčacina z TOP-Farm obsahuje veľké množstvo kvalitných živín - bielkovín, vitamínov a minerálov. Je veľmi zdravá, chutná a tepelná úprava je nenáročná.
V našom e-shope si môžete objednať zdravú domácu hydinu, ktorá neobsahuje žiadne geneticky modifikované organizmy a ktorú vám privezieme až pred dvere vášho domova. Z lahodnej kuraciny a morčaciny si môžete uvariť veľmi rýchlo a jednoducho rôzne diétne pokrmy. Prinášame vám tri skvelé recepty - kura na šampiňónoch, kurací šalát s kukuricou a morčacie na hrášku. Na prípravu kuraťa na šampiňónoch budete potrebovať: kuracie stehná alebo prsia, šampiňóny, cibuľu, cesnak, paradajky, olivový olej, múku, soľ, drvenú rascu a mleté čierne korenie alebo čili.
Postup prípravy duseného kuraťa na šampiňónoch je nasledovný. Na troške oleja opečte nakrájanú cibuľu a cesnak, neskôr pridajte nakrájané šampiňóny, soľ, rascu, mleté čierne korenie alebo čili a chvíľku všetko spolu poduste. Potom vložte do zmesi osolené kuracie prsia alebo stehná, podlejte ich vodou a ďalej duste približne pol hodinu. Na záver do hrnca pridajte paradajky - čerstvé alebo z konzervy, vlejte zátrepku a nechajte zovrieť. Keď je všetko mäkké, pokrm podávajte s ryžou a s čerstvým uhorkovým šalátom.
Dávate prednosť šalátom? Na kurací šalát pre labužníkov budete potrebovať: kuracie mäso, cestoviny, sterilizovanú kukuricu, hlávkový šalát, olivový olej, vajíčka uvarené natvrdo, soľ, čierne mleté korenie, petržlenovú vňať a šťavu z citróna. Na kocky pokrájané a tepelne spracované kuracie mäso zmiešajte v miske s uvarenými cestovinami a s pokrájanými šalátovými listami. Pridajte kukuricu, nadrobno posekané vajcia a petržlenovú vňať. Zmes posoľte, okoreňte, premiešate s olivovým olejom a pokvapkajte citrónovou šťavou. Pred podávaním nechajte postáť v chlade.
Na prípravu dusenej morčaciny na hrášku budete potrebovať: vykostené morčacie stehno, mrazený alebo sterilizovaný hrášok, olej, mleté čierne korenie, oregano, bazalku, rozmarín, petržlenovú vňať, tymian, mletú červenú papriku a soľ. Vykostené morčacie stehno nakrájajte na malé kocky a vložte do hrnca s trochou oleja. Po chvíli podlejte vodou, neskôr pridajte čerstvé alebo sušené bylinky, korenie, soľ a všetko spolu poduste. Na záver pridajte hrášok a zmes poprášte mletou červenou paprikou a múkou. Pokrm podávajte s ryžovými cestovinami a s cviklovým šalátom. Dobrú chuť!