Čerstvé kuracie drobky z domácej hydiny sú zdrojom vitamínov, minerálov a bielkovín. V kuracích srdciach a žalúdkoch sa nachádza draslík, fosfor, železo, zinok, vápnik a vitamíny skupiny B. Hydinové drobky dobre poslúžia k skvelému obedu i k večeri, stačí ich len vedieť správne pripraviť.
Pečené kuracie stehná patria ku klasike. Je len málo gurmánov, ktorí by si na nich nepochutili. No chutné jedlá je možné vytvoriť aj z kuracích drobov, ak máte poruke kvalitné ingrediencie a poznáte osvedčené receptúry. V našom e-shope si môžete zakúpiť vždy čerstvé domáce hydinové droby, ktoré obľubujú mnohí labužníci. Nech sa páči, pripravte si z kuracích žalúdkov a srdiečok chutné pokrmy pre celú rodinu. Tu sú recepty na perkelt s kuracími žalúdkami a zeleninové rizoto so srdiečkami.
Máte radi omáčky? Ak áno, v takom prípade si určite radi pochutíte na lahodnom domácom perkelte z kuracích drobov. Na perkelt budete potrebovať: kuracie žalúdky, cibuľu, olej, vývar alebo vodu, hladkú múku, mlieko, smotanu na varenie, mletú červenú sladkú papriku, drvenú rascu, bobkový list, celé čierne korenie a soľ. Perkelt z hydinových drobkov výborne chutí s haluškami, no možno ho podávať aj s domácou knedľou či s cestovinami.
Ako postupovať? Najskôr si očistite a najemno nakrájajte cibuľu, čerstvé kuracie žalúdky dobre umyte a tiež nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu opražte na oleji, potom do hrnca vložte žalúdky a chvíľu ich restujte. Pridajte bobkový list, celé čierne korenie, drvenú rascu a sladkú mletú červenú papriku. Všetko premiešajte, podlejte kuracím vývarom alebo vodou a duste domäkka. Na záver si z mlieka a z hladkej múky pripravte zátrepku, ktorú za stáleho miešania vlejte do zmesi. To isté urobte aj so smotanou na varenie a zmes nechajte prevrieť. Na záver pokrm posoľte.
Máte radi ryžu a zeleninu? Tak potom vás určite zláka uvariť sebe a svojim blízkym aj zeleninové rizoto s kuracími srdiečkami. Na tento chutný pokrm budete potrebovať: kuracie srdcia, kurací vývar, ryžu vo varných vreckách, olej, mrkvu, papriku, paradajku, mrazený alebo čerstvý hrášok, mleté čierne korenie, soľ a čerstvú petržlenovú vňať. Kto obľubuje farebne a chuťovo pestré pokrmy, ten môže použiť aj mrazenú alebo čerstvú kukuricu.
Do hrnca dajte olej a nakrájané kuracie srdiečka, potom pridajte na prúžky nakrájanú papriku, mrkvu a paradajku, hrášok a kukuricu. Zmes osoľte, okoreňte mletým čiernym korením, podlejte kuracím vývarom a duste do mäkka. V druhom hrnci uvarte klasickým spôsobom ryžu vo varných vreckách. Keď sú kuracie srdiečka so zeleninou mäkké, pridajte hotovú ryžu a všetko spolu premiešajte. Na tanieri posypte rizoto posekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s kyslými zaváranými uhorkami alebo s čerstvým uhorkovým šalátom.