Kvalitný prírodný včelí med má mnoho liečivých účinkov - upokojuje myseľ i trávenie, revitalizuje celý organizmus. Obsahuje vitamíny, minerály, enzýmy a iné látky, ktoré majú skvelé antibakteriálne a imunostimulačné vlastnosti.
Prírodný včelí med mnohí nazývajú aj prírodným antibiotikom. V mede sa nachádza obrovská sila, ktorá telu prináša mnoho výhod. Lipový med z nektáru lipy malolistej patrí medzi najhodnotnejšie druhy, ktoré úžasne podporujú fungovanie organizmu. A vďaka svojmu pôvodu a obsahu prírodných látok je lipový med aj ľahko stráviteľný. Má lahodnú chuť, arómu po lipových kvetoch a veľmi pomaly kryštalizuje. Med je bohatý na vitamíny - najmä na vitamín B1, ktorý je známy ako tiamín. Ďalej obsahuje minerály, aminokyseliny a mnoho iných zdraviu prospešných látok. Pokiaľ aj vy obľubujete kvalitný lipový med, nech sa páči, navštívte náš e-shop a vyberte si.
Lesný medovicový med patrí medzi vzácne druhy medov. Má červenohnedú, tmavohnedú, niekedy až čiernu farbu, s ľahkým odtieňom zelenej. Jeho chuť je rôzna, závisí od pôvodu. Medovica je hustá substancia, ktorú vylučuje hmyz v podobe kvapiek na povrch listov a ihličia lesných stromov. Medovicový povlak následne zbierajú vtáci, osy a včely, ktoré substanciu spracujú a tak vznikne medovicový med. No množstvo sladkých lepkavých výlučkov rastlinných vošiek je každý rok iné. Záleží na premnožení či nedostatku hmyzu, ktorý ju produkuje. A práve závislosť na množstve hmyzu, na prírodných podmienkach a na počasí, robí medovicový med mimoriadne vzácnym.
Včelí med sa hojne pridáva aj do rôznych zdraviu prospešných produktov, ktoré podporujú imunitu. Herbert sirupy obsahujú okrem medu aj zázvor, jablká, kurkumu, čierne korenie, citrón, rakytník a čaj rooibos. V sirupe sa nachádzajú vitamíny A, B, C, D, tokoferoly a beta-karotén. Z minerálnych látok je to vápnik, fosfor, horčík, železo, draslík a sodík. Obsiahnuté látky majú na organizmus skvelé antioxidačné a protizápalové účinky – podporujú nielen regeneráciu orgánov, ale pomáhajú aj pri spaľovaní tukov. Sirupy sa vyrábajú bez pridania umelých esencií, sladidiel a éčok. Pokiaľ chcete podporiť svoju imunitu prírodným spôsobom - nech sa páči, navštívte náš e-shop.
Ako med skladovať a pre koho je vhodný? Včelí med je potrebné uchovávať v suchej, tmavej a chladnej miestnosti, ktorá má teplotu vzduchu do 15 °C. Kryštalizácia je prirodzenou vlastnosťou medu a tento proces nemá na kvalitu medu žiaden vplyv. Skryštalizovaný med je do tekutého stavu možné vrátiť tak, že sa pohár s medom vloží do vody s teplotou do 50 °C. Keď sa med zahreje, kryštály sa vplyvom tepla rozpustia a hmota opäť nadobudne tekutú konzistenciu. Je však dobré vedieť, že produkty z medu nie sú vhodné pre diabetikov a pre ľudí s alergiou na peľ. A malým deťom sa med odporúča podávať až po dovŕšení jedného roku.