<<  Všetky články v tejto kategórii
<<  66/69 >>

Najzdravšie mäso? Pripravili sme pre vás stručný prehľad

3.11.2020 13:55

https://www.top-farm.sk/

Ktorý druh mäsa je najzdravší? Pripravili sme pre vás prehľad nutričných hodnôt jednotlivých druhov mäsa a zistili, ktoré mäso je najzdravšie. Ak patríte k tým jedincom, ktorí majú mäso na tanieri každý deň, zvýšte pozornosť. Na trhu máme niekoľko druhov mäsa a každé sa vyznačuje inou chuťou a výživovými hodnotami. Ako si však vybrať tak, aby vám porcia chutila, doplnila vaše telo o potrebné proteíny a nebola škodlivá? Čítajte ďalej.

Najzdravšie mäso je morčacie, kuracie a rybacie

Kuracie, slepačie a morčacie mäso patrí medzi najchudšie

Vo svete patrí kuracie medzi najčastejšie konzumované mäso. Je to aj z toho dôvodu, že pre príklad, kuracie prsia majú na 100 gramov až 22 gramov proteínu a iba 1,2 gramu tuku. Ide o obľúbené mäso športovcov, ktorí chcú, aby im rástla svalová hmota. Kuracie mäso sa teda považuje za zdravé mäso. Dajte si však záležať na tom, odkiaľ pochádza a v akých podmienkach bolo chované. Ešte viac ako kuracie, morčacie mäso patrí medzi najzdravšie. Je veľmi ľahko stráviteľné a obsahuje minimum tuku.

 

Zdravé mäso

 

Králiky a ryby konzumujeme menej. Losos je najzdravšia ryba.

Menej konzumované králiky sú tiež zdravé a ľahko stráviteľné s nízkym obsahom cholesterolu. Pozornosť však chceme upriamiť na konzumáciu rýb, ktoré patria tiež medzi veľmi zdravé mäso práve pre vysoký obsah omega-3 mastných kyselín. Za najzdravšiu rybu považujeme lososa. Avšak, nepreháňajte to s konzumáciou bahenných rýb, ako je kapor. V ich tele bývajú často nahromadené dopadové a toxické látky.

 

Bravčové mäso a hovädzie mäso nepatrí na tanier každý deň

Čo však nezdravé mäso? Bravčové nepatrí medzi pre vysoký obsah tuku medzi druh mäsa, ktorý by sme vám odporúčali jesť každý deň. Neprospieva nášmu cievnemu systému a môže spôsobiť vznik rakoviny. Naopak, hovädzie stojí za zmienku. Nízky obsah tuku a vysoký obsah bielkovín ho zaraďujú opäť medzi obľúbené mäso športovcov. Pozornosť by sme však chceli upriamiť na pôvod hovädzieho mäsa a jeho vek. Ide o staršie mäso v ktorom sa počas chovu dobytka môžu nahromadiť škodlivé látky.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email 

Diskusia k článku

<<  Všetky články v tejto kategórii
<<  66/69 >>

Nastavenie súborov cookies
Na fungovanie našej webovej stránky používame nevyhnutné cookies (essential cookies) umožňujúce realizovať základné funkcionality webovej stránky. Tieto cookies môžete zakázať zmenou nastavení Vášho internetového prehliadača, čo však môže ovplyvniť fungovanie webovej stránky. Radi by sme tiež využívali dobrovoľné cookies (non-essential), ktoré nám pomôžu zlepšiť fungovanie našej webovej stránky. Pre ich povolenie, prosím, odkliknite súhlas.
Ochrana osobných údajov  |  Informácie o cookies
Súhlasím Prispôsobiť Odmietnuť
<Naspäť
Podrobné nastavenie cookies
Súbory cookie používame na zabezpečenie základných funkcií stránky a na zlepšenie vášho používateľského zážitku. Svoj súhlas pre každú kategóriu môžete kedykoľvek zmeniť.
<Nevyhnutné cookies
 
Technické súbory cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie našej webovej stránky. Tieto sa využívajú najmä na uchovávanie Vašich produktov v košíku, zobrazovanie obľúbených výrobkov, nastavenie Vašich preferencií a nákupného procesu. Pre využívanie technických cookies nepožadujeme Váš súhlas, ale spracúvame ich na základe nášho oprávneného záujmu. Váš prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo Vás upozorňoval na takéto súbory. V takom prípade však nemusia niektoré časti našej webovej stránky správne fungovať.
<Analytické cookies
 
Analytické cookies nám umožňujú meranie výkonu a počet návštev našej webovej stránky.
<Marketingové cookies
 
Marketingové cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami na prispôsobenie zobrazovaných reklám tak, aby pre vás boli čo najzaujímavejšie.
Povoliť všetky Povoliť zvolené Odmietnuť
Uložiť Odmietnuť