logo

Blog

<<  2/35 >>

Kačacie hody u vás doma

10.11.2021 18:37

Radi hodujete? V obciach sa termín hodov najčastejšie spája so sviatkom zasvätenia kostola, no v dnešnej modernej dobe sú hody najmä skvelou príležitosťou na stretnutie s blízkymi – s rodinou a s priateľmi.  

Hodové slávnosti obvykle všade na Slovensku trvali a dodnes trvajú niekoľko dní. Hody patria medzi výnimočné cirkevné i svetské, obecné i rodinné udalosti. Príprava hodov vždy bola a je skvelou príležitosťou na vyčistenie a upratanie kostolov, ulíc, dvorov, domov a domácností. Jednou z najdôležitejších funkcií hodov je však hlavne upevňovanie rodinných vzťahov, obnova spoločenských kontaktov a nadväzovanie nových známostí.

Hody sú sviatkom družnosti a súdržnosti, synonymom radosti a hojnosti. A k hodovaniu patrí, samozrejme, aj príjemná sviatočná nálada a krásne prestretý stôl, plný lákavých pochúťok. Medzi najatraktívnejšie dobroty na hodoch určite patrí domáca hydina - pečené kačacie stehná či restované kačacie prsia. Kačacinu možno pripraviť na mnoho spôsobov aj s úžasnými omáčkami. Medzi TOP omáčky na restované kačacie prsia patrí vínová, brusnicová, pomarančová, limetková a zázvorová omáčka.

Akej príprave kačacieho mäska dávate prednosť vy? Pokiaľ sa práve chystáte na domáce kačacie hody a máte radi klasiku, tu je recept na pečenú kačicu vo vynovenom šate – pečená kačica s jablkami a s pekinskou kapustou. Na túto delikatesu budete potrebovať: mladú domácu kačicu, soľ, jednu lyžičku drvenej rasce, jednu lyžičku celej rasce, 2 dl vína, jednu lyžicu medu, jednu lyžicu masla, lyžicu sójovej omáčky, dve - tri jablká a hlávku pekinskej kapusty.  

Kačicu večer pred pečením umyte, osušte, posoľte, posypte rascou zvonku aj zvnútra, potrite maslom a nechajte odležať v chlade. Na druhý deň vložte do kačice rozkrájané jablká a dajte ju piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia mäsko podlievajte vínom, ktoré občas premiešajte s výpekom a s medom. Pekinskú kapustu pokrájajte na rezance a približne v polovici pečenia, keď už kačica dostáva zlatistý nádych, ju vložte do pekáča. Na záver zmes zeleniny, výpeku, vína a medu dochuťte sójovou omáčkou.  

Pokiaľ ste zaneprázdnení a na pečenie chrumkavej kačacej pochúťky nemáte čas, hotovú pečenú kačicu si môžete objednať a vyzdvihnúť u nás v Top-farm. Tu nájdete náš aktuálny cenník. Na hodoch táto delikatesa predsa nesmie chýbať len preto, že ste vyťažení. A pečenú kačicu si vďaka našim službám môžete dopriať aj inokedy. Je všeobecne známe, že mäso z domácej kačice je nielen lahodné a chutné, ale aj zdravé. Obsahuje množstvo bielkovín, vitamínov – C, B2, B3, B6 a minerálov – najmä železo, vápnik, sodík a selén. Takže kačacinu si môžete dopriať nielen počas hodov, ale kedykoľvek v roku.   


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  2/35 >>



Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies