Logo www.top-farm.sk

Blog

 1/88 >>

Hydinová huspenina – domáca dobrota, ktorá lieči telo aj dušu

Len máločo dokáže prevoňať kuchyňu tak zvláštnym pokojom ako pomaly sa variaca huspenina. Bublinkuje, rozvoniava a človek má pocit, že sa vrátil o pár rokov späť – k starým rodičom na dedinu, kde sa jedlá nerobili narýchlo, ale s láskou a poctivo. Možno ste doteraz poznali najmä klasickú bravčovú huspeninu. No vedeli ste, že ešte ľahšia, jemnejšia a pre telo výživnejšia je huspenina z hydiny?

Hydinová huspenina patrí medzi tradičné jedlá. Na prípravu môžete použiť kuracie, kačacie alebo morčacie mäso – každé dodá výsledku iný charakter. A čo je na nej najlepšie? Okrem skvelej chuti je prirodzene liečivá – je to jedna z najprirodzenejších foriem kolagénu, ktorý prospieva kĺbom, pokožke, imunite a celkovej vitalite.

Prečo je hydinová huspenina taká výnimočná?

•    Bohatý zdroj kolagénu – podporuje pružnosť pokožky, regeneráciu kĺbov a šliach
•    Vysoký obsah minerálov – zinok, železo, fosfor a vápnik posilňujú imunitu a kosti
•    Ľahká stráviteľnosť – hydinové mäso nezaťažuje tráviaci trakt
•    Prirodzená forma detoxikácie – želatína chráni sliznicu čriev a podporuje trávenie
•    Bez umelých prísad – huspenina sa pripravuje pomalým varením, ide o 100 % prírodné jedlo

Kuracia huspenina – jemná ako domáca polievka od mamy

Kuracia huspenina je výživné jedlo plné proteínov s delikátnou neutrálnou chuťou. Ideálna pre tých, ktorí majú radi ľahké jedlá s nízkym obsahom tuku, no zároveň si chcú dopriať poriadnu dávku výživy. Používajú sa hlavne kuracie krídla, beháky a krky, ktoré majú prirodzene vysoký obsah želatíny.

Chuť je jemná a veľmi univerzálna – kuracia huspenina chutí deťom, starším ľuďom aj tým, čo držia diétu alebo sa zotavujú po chorobe.

Kačacia huspenina – plná, bohatá, luxusná

Ak chcete zažiť huspeninu, ktorá pripomína slávnostné jedlo, siahnite po kačacom mäse. Kačacie krídla, krky, trupy a koža dodajú vývaru hĺbku, arómu a tmavší odtieň. Už počas varenia vás vôňa prenesie do kuchyne starej mamy, kde sa všetko robilo poctivo. Má bohatú chuť bez potreby výrazného dochucovania, vysoký obsah kolagénu a podporuje regeneráciu organizmu.

Kačacia huspenina je gurmánska lahôdka – hutnejšia, aromatickejšia a ideálna na sviatočný stôl alebo keď chcete zapôsobiť.

Morčacia huspenina – keď chcete zdravie na tanieri

Morčacie mäso s veľmi jemnou chuťou je obľúbené najmä u ľudí, ktorí dbajú na zdravú životosprávu. Obsahuje nízky obsah tuku, no zároveň vysoký podiel bielkovín. Na huspeninu, ktorá je ľahká, čistá, nízkokalorická a výživná, môžete použiť napr. morčacie krky a chrbty. Takto vzniknutá huspenina dodáva energiu bez zbytočných kalórií.

Je ako stvorená pre športovcov, ženy dbajúce na pleť, alebo každého, kto chce do jedálnička zaradiť prirodzený kolagén bez zbytočného tuku.

Ako pripraviť hydinovú huspeninu – základný postup

1.    Vyberte kolagénové časti mäsa (beháky, krky, trupy, krídla).
2.    Dôkladne umyte a vložte do hrnca, pridajte koreniny (celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, soľ).
3.    Zalejte studenou vodou a varte veľmi pomaly 3–5 hodín, aby sa uvoľnili živiny a želatína. Čím dlhšie sa varí, tým väčší zázrak sa v hrnci odohráva.
4.    Pridajte zeleninu (mrkva, petržlen, cibuľa) – pre chuť a farbu.
5.    Po uvarení sceďte, mäso oberte od kostí a nakrájajte.
6.    Rozdeľte do misiek, zalejte vývarom a nechajte stuhnúť v chlade.

Tip: Ak chcete mať huspeninu úplne číru, varte ju na najnižšom výkone a neodstraňujte pokrievku. Tuk z povrchu môžete zobrať po stuhnutí.

Prečo by huspenina nemala chýbať v jedálničku

•    Je to prirodzený zdroj kolagénu – lepšia pleť, pružnejšie kĺby, rýchlejšia regenerácia
•    Zasýti, ale nezaťaží
•    Podporuje trávenie a imunitu
•    Je to jedlo, ktoré neskrýva žiadne „E-čka“
•    A hlavne – pripomína nám, že dobré veci sa nerodia v zhone

Jedlo, ktoré nás spája

Hydinová huspenina nie je len jedlo – je to spomienka, liek, tradícia a skutočný poklad slovenskej kuchyne, ktoré posilňuje zdravie, podporuje trávenie a dodáva telu dôležité živiny. Či už si ju pripravíte z kurčaťa, kačice alebo moriaka, vždy bude na stole symbolom domova, starostlivosti a návratu k prírode. Zároveň získate kvalitný pokrm s vysokou nutričnou hodnotou.

Pozrite si produkty, ktoré sme vybrali pre Vás...


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email 

 1/88 >>



Nastavenie súborov cookies
Na fungovanie našej webovej stránky používame nevyhnutné cookies (essential cookies) umožňujúce realizovať základné funkcionality webovej stránky. Tieto cookies môžete zakázať zmenou nastavení Vášho internetového prehliadača, čo však môže ovplyvniť fungovanie webovej stránky. Radi by sme tiež využívali dobrovoľné cookies (non-essential), ktoré nám pomôžu zlepšiť fungovanie našej webovej stránky. Pre ich povolenie, prosím, odkliknite súhlas.
Ochrana osobných údajov  |  Informácie o cookies
Súhlasím Prispôsobiť Odmietnuť
<Naspäť
Podrobné nastavenie cookies
Súbory cookie používame na zabezpečenie základných funkcií stránky a na zlepšenie vášho používateľského zážitku. Svoj súhlas pre každú kategóriu môžete kedykoľvek zmeniť.
<Nevyhnutné cookies
 
Technické súbory cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie našej webovej stránky. Tieto sa využívajú najmä na uchovávanie Vašich produktov v košíku, zobrazovanie obľúbených výrobkov, nastavenie Vašich preferencií a nákupného procesu. Pre využívanie technických cookies nepožadujeme Váš súhlas, ale spracúvame ich na základe nášho oprávneného záujmu. Váš prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo Vás upozorňoval na takéto súbory. V takom prípade však nemusia niektoré časti našej webovej stránky správne fungovať.
<Analytické cookies
 
Analytické cookies nám umožňujú meranie výkonu a počet návštev našej webovej stránky.
<Marketingové cookies
 
Marketingové cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami na prispôsobenie zobrazovaných reklám tak, aby pre vás boli čo najzaujímavejšie.
Povoliť všetky Povoliť zvolené Odmietnuť
Uložiť Odmietnuť