<<  Všetky články v tejto kategórii
<<  64/69 >>

Benefity domácej husacej a kačacej masti

3.11.2020 13:59

https://www.top-farm.sk/

Masť z domácich, ručne vykrmovaných husíkačíc, je medzi gurmánmi považovaná za delikatesu. Pre jej výraznú vôňu, farbu a lahodnú chuť je cenená od nepamäti a v súčasnosti je husacia či kačacia masť stále žiadanejšia aj v modernej gastronómii.

Odborníci z oblasti modernej gastronómie vedia, že kvalitná domáca masť je nielen chutná, ale aj zdravá, keďže má vyššiu tepelnú stabilitu a pri vyprážaní nevzniká toľko karcinogénnych látok a škodlivých zlúčenín, ako pri vyprážaní v iných tukoch. Nielen renomovaní kuchári, ale aj začiatočníci oceňujú aj to, že vďaka mäkkej polotekutej textúre sa domáca masť ľahko rozotiera a pohodlne sa s ňou pri varení pracuje.

Skvelé recepty

V súčasnosti je stále väčšie množstvo receptov, v ktorých masť z domácich husí a kačíc patrí medzi základné ingrediencie na prípravu mnohých pokrmov. Nielen gazdinky, ale najmä stravníci oceňujú okrem klasických, dobre známych jedál, kde sa domáca masť využíva, aj tie menej tradičné. Medzi stále populárnejšie patria dusené pokrmy. Napríklad dusené huby, zemiaky či vnútornosti, ktorým masť z dobre vykŕmených domácich husí a kačíc dodáva nezameniteľnú chuť a arómu. A navyše, tieto pochúťky si môžu dopriať aj ľudia, ktorí bojujú s vysokým cholesterolom. No širokú škálu možností využitia kvalitnej domácej masti ponúka nielen teplá, ale aj studená kuchyňa. Vychýreným nátierkam s masťou z domácich husí a kačíc odolá len málokto.

 

husacia masť

Široké využitie

Naši predkovia už pred mnohými rokmi vedeli, že husacia a kačacia masť je skvelá nielen na konzumáciu, ale aj na rôzne zdravotné neduhy. Prastaré matky a dedovia ju používali ako liečivo na opary, omrzliny, ekzémy, preležaniny či jazvy, ale aj namiesto pleťových a telových krémov. Traduje sa, že kvalitná domáca masť pomáha vyhladiť vrásky, a že zábaly z nej zasa výborne pôsobia na popraskanú kožu. No domáca masť sa v minulosti využívala aj na iné liečebné účely. Naši predkovia ju pri kašli nanášali na tkaninu a prikladali chorým na hrudník, tiež ňou hojili boľavé svaly či kĺby, pretože vedeli, že živočíšny tuk je dobrým pomocníkom na mnohé zdravotné ťažkosti.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email 

Diskusia k článku

<<  Všetky články v tejto kategórii
<<  64/69 >>

Nastavenie súborov cookies
Na fungovanie našej webovej stránky používame nevyhnutné cookies (essential cookies) umožňujúce realizovať základné funkcionality webovej stránky. Tieto cookies môžete zakázať zmenou nastavení Vášho internetového prehliadača, čo však môže ovplyvniť fungovanie webovej stránky. Radi by sme tiež využívali dobrovoľné cookies (non-essential), ktoré nám pomôžu zlepšiť fungovanie našej webovej stránky. Pre ich povolenie, prosím, odkliknite súhlas.
Ochrana osobných údajov  |  Informácie o cookies
Súhlasím Prispôsobiť Odmietnuť
<Naspäť
Podrobné nastavenie cookies
Súbory cookie používame na zabezpečenie základných funkcií stránky a na zlepšenie vášho používateľského zážitku. Svoj súhlas pre každú kategóriu môžete kedykoľvek zmeniť.
<Nevyhnutné cookies
 
Technické súbory cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie našej webovej stránky. Tieto sa využívajú najmä na uchovávanie Vašich produktov v košíku, zobrazovanie obľúbených výrobkov, nastavenie Vašich preferencií a nákupného procesu. Pre využívanie technických cookies nepožadujeme Váš súhlas, ale spracúvame ich na základe nášho oprávneného záujmu. Váš prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo Vás upozorňoval na takéto súbory. V takom prípade však nemusia niektoré časti našej webovej stránky správne fungovať.
<Analytické cookies
 
Analytické cookies nám umožňujú meranie výkonu a počet návštev našej webovej stránky.
<Marketingové cookies
 
Marketingové cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami na prispôsobenie zobrazovaných reklám tak, aby pre vás boli čo najzaujímavejšie.
Povoliť všetky Povoliť zvolené Odmietnuť
Uložiť Odmietnuť